از زمان جهش فناوری در دنیا، متخصصان بسیاری بر روی گسترش مانیتورینگ فعالیت نمودهاند. میتوان متصور شد که قبل از ورود فناوری مانیتورینگ به مجموعهها، در هنگام بروز مشکلات در صنایع، زمان بسیار زیادی صرف میشد که علت پیدا شود.
اگر این تصور را در مقیاس صنایع بسیار بزرگ مانند: صنایع خودروسازی و هواپیمایی بسط دهیم، آنگاه درخواهیم یافت که مانیتورینگ خدمت بسیار بزرگی بهسرعت رشد فناوری در عصر حاضر نموده است. خبر خوب اینکه در حوزه آی تی، تقریبا میتوان از هر قسمت از شبکه شامل (رایانهها، سرویسها، سرورها، تجهیزات سوئیچینگ و روتینگ و…) گزارش کامل و جامعی داشت.
نحوه عملکرد مانیتورینگ بدینصورت است که اطلاعات را از قسمتهای مختلف در یک پایگاهی متمرکز جمعآوری نموده و به شیوههای مختلف اعم از نمودار، جدول، متن و … به اطلاع اپراتورهای کنترلکننده میرساند. همین امر سبب میشود که در مجموعهها، در صورت بروز مشکل، خاموشی یا Down Time کمتری وجود داشته باشد. یکی از عوامل سوق مجموعهها به سمت این مهم، همین کاهش خاموشیهاست.
اگر مجموع ثانیههای Down Time مجموعهها در یک سال محاسبه شود (شامل هزینههای نیروی انسانی، افت میزان فروش، عقب ماندن از رقابت با رقبا و …) مطمئنا تمام صنایع با صرف هزینهای بسیار پایینتر از این هزینه، اقدام به راهاندازی بخش مانیتورینگ میکنند.
پرکاربردترین و محبوبترین سامانههای مانیتورینگ در جهان که بافاصله کیفیتی بسیار زیاد نسبت به دیگر سامانهها قرار دارند به شرح زیر هستند:
که در این لیست ۲ سامانه PRTG و ZABBIX نیز با اختلاف بسیار از ۲ نمونهی دیگر جلوتر هستند. قدرت این دو نرمافزار حتی بر افرادی که بهصورت کاملا ابتدایی با این دو نرمافزار کارکردهاند. و یا حتی نقشه آنها را از نزدیک دیدهاند، پوشیده نیست. تفاوت در قدرت و عملکرد این دو نرمافزار با سایر نرمافزارهای مانیتورینگ، حجم گسترده استفاده از این دو نرمافزار میباشد. (جامعه مصرفکنندگان پرشمار). در بسیاری از سطوح، اعم از سطح زیرساخت، نام این دو نرمافزار در مراکز کنترل (NOC) به چشم میخورد.
برای این مطلب امکان ارسال نظر وجود ندارد
تمام حقوق کپی رایت برای ریاپ محفوظ است 2017-2025 (نسخه : 1.8.9.4)